پمپ کفکش یکی از ابزارهایی است که انتقال آب در پروژه های صنعتی و پروژه های کوچک را ساده تر می کند و یک ابزار مناسب در انتقال آب است. اگر سابقه کشیدن بنزین از باک خودرو را داشته اید، تا حدود زیادی نحوه عملکرد پمپ های کف کش را شبیه سازی کرده اید و می دانید که چگونه کار میکند.
در حقیقت این پمپ ها با ایجاد نیروی گریز از مرکز، امکان انتقال آب در یک سیستم لوله کشی را فراهم می کنند که ممکن است یک چاه آب یا تخلیه لجن یک مخزن صنعتی باشد.این موضوع باعث شد که در این مطلب به معرفی پمپ کف کش بپردازیم و در مورد نحوه استفاده از آن و شرایط کارکرد آنها توضیح دهیم. فروشگاه آنلاین نگین نماینده رسمی فروش پمپ کف کش مطیع پمپ در تهران و شهرستان ها می باشد
پمپ کف کش چیست؟
پمپ کف کش یک دستگاه صنعتی و نیمه صنعتی است که با ایجاد نیروی گریز از مرکز میتواند امکان انتقال سیالات با گرانروی مختلف، از جمله آب و لجن های صنعتی، به نقاط دلخواه را فراهم کند. طبیعت استفاده از این پمپ ها تحت شرایط خاصی انجام می گیرد و هر کسی سطح انتظار مشخصی از آنها دارد. برخی ممکن است انتظار بالا کشیدن لجن از عمق ۱۵ متری را از این پمپ ها داشته باشند و برخی تنها برای مسافت های کوتاه مانند دو تا سه متر از آنها استفاده کنند.
این موضوع نشان می دهد که اندازه پمپ کف کش و قطعات به کار رفته در آنها تاثیر مهمی در انتخاب نهایی ما دارد.
در سیستم های آبرسانی معمولا از منابع تحت فشار نیز استفاده می شود که شما می توانید آن را نیز از فروشگاه آنلاین نگین تهیه نمایید. از معروف ترین برندهای منبع تحت فشار، می توان به مخزن تحت فشار ایرانی هاماک و مخزن تحت فشار زیلمت ایتالیا اشاره کرد.
وظیفه اصلی پمپ کف کش، ایجاد خلا و به وجود آوردن یک نیروی مکندگی برای سیال است که میتواند زمینه بالا رفتن سیال از یک سیستم لوله کشی را فراهم کند. خاصیت مویینگی یکی از ویژگی هایی است که در ایجاد پمپ های کف کش و پمپ های لجن کش مسیر مستقیم دارد و حتی عملکرد آنها را نیز تغییر می دهد. عملکرد موتور در این پمپ ها اهمیت ویژه ای دارد و می تواند کارایی آنها را در حوزه های مختلف تعیین کند.
پمپ کف کش چگونه کار می کند؟
عملکرد پمپ کف کش به عملکرد یک موتور الکتریکی و ایجاد نیروی گریز از مرکز به کمک یک شفت در داخل آن بستگی دارد. این پمپ ها به صورت الکتریکی هستند و از جریان الکتریسیته برای چرخاندن موتور استفاده میشود. زمانی که موتور الکتریکی می چرخد، همزمان شفت داخل پمپ هم شروع به چرخش کرده و باعث ایجاد نیروی گریز از مرکز و به تبع آن ایجاد خلق برای انتقال آب می شود.
این کاهش فشار و ایجاد وکیوم باعث میشود که آب یا هر سیال دیگری تحت نیروی مکندگی به داخل پمپ انتقال داده شده و از طریق لوله به مکانهای دیگر انتقال داده شود. در این فرایند هم توان موتور و هم قدرت چرخش و گشتاور آن برای ایجاد قدرت مکندگی نقش مهمی دارد.
همچنین میزان آب در داخل چاه یا هر محفظه دیگر، میزان جریان الکتریسیته و ولتاژ و همچنین قطر لوله برای انتقال آب در عملکرد پمپ کف کش تاثیر گذار است. اگر نیاز به تعمیر پمپ آب کفکش در تهران را دارید با ما تماس بگیرید.
بخش های مختلف پمپ کف کش
اگرچه در توضیحات عملکرد پمپ کف کش تا حدود زیادی با قطعات به کار رفته در آنها آشنا شدید، اما بهتر است که در این قسمت به برخی از بخشهای آنها اشاره کنیم و در مورد وظایف آنها توضیح دهیم. فقط باید به این نکته توجه کنیم که طراحی هر کدام از این قطعات با توجه به ظرفیت پمپ و نحوه استفاده از آن صورت می گیرد.
- بدنه پمپ که معمولا از جنس چدن، فولاد ضد زنگ یا سایر آلیاژ ها ساخته می شود؛
- پروانه پمپ که از جنس آلیاژ آلومینیوم است
- شفت پمپ که از فولاد ضد زنگ ۳۰۳ ساخته می شود
- درپوش پمپ که از جنس چدن داکتیل است
- موتور الکتریکی که به عنوان نیروی محرکه اصلی انتقال آب به بالا شناخته می شود.
کاربردهای پمپ کف کش
پمپ کف کش و پمپ لجن کش از یک خانواده هستند روش انتقام سیال در آنها از یک اصول پیروی میکند. معمولا پمپ های لجن کش برای انتقال سیالات با گرانروی بالا استفاده میشوند و حجم کار بالا به آنها فشار وارد نمیکند. بنابراین در مورد کاربرد های پمپ کف کش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتقال آب از چاه و مغازه برای کشاورزی و سایر حوزههای صنعتی؛
- زهکشی و پمپاژ آب در حجم وسیع یا در حجم کم؛
- پمپاژ کردن دوغاب برای برخی پروژههای صنعتی؛
- پمپاژ آب برای مصارف خانگی و آبیاری زمین های کشاورزی کوچک؛
- استفاده به عنوان سیستم تامین آب برای گلخانه ها و مزارع کوچک؛
- ایجاد فواره آب و سیستم تخلیه آب در ساختمان ها.
شرایط خرید پمپ کف کش و قیمت آن
به عنوان بخش نهایی باید به شرایط خرید پمپ کف کش هم اشاره کنید. نکته بسیار مهمی که در خرید این فرم ها وجود دارد این است که شما در وهله اول نیاز خود را بسنجید و در گام دوم به سراغ توانایی پمپ ها بروید. طبیعتاً خرید پمپ برای مصارف خانگی تفاوت زیادی با خرید پمپ برای مصارف صنعتی دارد.
اولین چیزی که در خرید پمپ های کف کش و پمپ های لجن کش باید به آن توجه کنید این است که توانایی موتور آن با نیاز شما همخوانی داشته باشد
شما می توانید پس از سفارش محصول خود به نمایندگی تهران، آن را در اقصی نقاط ایران از جمله استان ها و شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، گلستان، گرگان، مازندران، ساری، رشت، گیلان، خراسان، خوزستان، اهواز، آبادان، کرمان، یزد، همدان، کرج، قم، کرمانشاه، ارومیه، اردبیل، بندرعباس، اراک، زنجان، قزوین، ارومیه، لرستان، خرم آباد، کردستان، سنندج، زاهدان، بوشهر، بیرجند و یاسوج تحویل بگیرید.
قیمت پمپ کف کش تحت تاثیر فاکتورهای مختلف تغییر میکند. این قیمت هم تحت تاثیر برند موتور استفاده شده در پمپ قرار دارد، هم به مواد اولیه در ساخت پمپ وابسته است و هم ظرفیت پمپ برای کار در حوزه های مختلف را شامل می شود.
بنابراین ذکر کردن یک قیمت مشخص برای این پمپ ها در این مطلب چندان صحیح نیست و شما بهتر است که با شرکت فروشنده پمپ تماس بگیرید. این تماس به شما کمک می کند که هم در مورد ویژگی ها و عملکرد پمپ اطلاعات بیشتری به دست بیاورید و هم در مورد قیمت و شرایط خرید آنها بپرسید.
معمولا پمپ کف کش و پمپ لجن کش شرایط مختلفی را تجربه میکند. ممکن است از این پمپ ها برای انتقال مواد خورنده استفاده شود یا نیاز به حجم وسیعی از سیال در یک نقطه خاص باشد.
این یعنی لازم است که مواد به کار رفته در ساخت آن ها نسبت به مواد خورنده مقاومت بالایی داشته باشد و توانایی تحمل فشارهای مکانیکی متفاوت را داشته باشد. بنابراین سعی کنید که در خرید پمپ کف کش به این موارد توجه داشته باشید تا انتخاب بهتری داشته باشید.
در بسیاری از صنایع، مسئله انتقال لجن یک موضوع مهم و تاثیرگذار است که در تصفیه خانه ها بیشتر به چشم میآید و به همین دلیل شاهد استفاده از پمپ لجن کش در بخشهای مختلف صنعتی و غیرصنعتی هستیم. این پمپ ها توانایی بالایی در انتقال مایعات با گرانروی و وزن مولکولی بالا دارند که ناشی از طراحی خاص و منحصر به فرد آنهاست. پمپ های لجن کش تا حدود زیادی همان پمپ های کف کش هستند، اما ممکن است در برخی از اجزای یا کارکرد های خاص با یکدیگر متفاوت باشند. در این مطلب ابتدا به معرفی پمپ لجن کش می پردازیم و ضمن معرفی قطعات این پمپ، در مورد شرایط خرید و قیمت آنها نیز بحث خواهیم کرد. فروشگاه انلاین نگین نماینده رسمی فروش برندهای مختلف پمپ لجن کش در تهران و شهرستان ها می باشد
معرفی کلی پمپ لجن کش
پمپ لجن کش را باید به عنوان یکی از محبوب ترین پمپ ها در حوزه صنعت معرفی کنیم. معمولا اکثر پمپ ها برای انتقال آب با گرانروی پایین طراحی شده اند. اما در صنعت یا حتی در تصفیه فاضلاب هم میبینیم که لجن هایی به شکل سیال و با گرانروی بالا تولید می شود. انتقال این لجن ها بدون کمک گرفتن از پمپ امکانپذیر نیست و دردسر زیادی برای شرکتها و صنایع به وجود می آورد. بنابراین شاهد استفاده از اصطلاحاتی مانند پمپ گل کش یا حتی پمپ غلیظ کش هستیم که همه آنها به پمپ های لجن کش اشاره دارد. در سیستم های آبرسانی معمولا از منابع دیافراگمی تحت فشار نیز استفاده می شود که شما می توانید آن را نیز از فروشگاه آنلاین نگین تهیه نمایید.
از معروف ترین برندهای منبع تحت فشار، می توان به مخزن تحت فشار ایرانی هاماک و مخزن تحت فشار زیلمت ایتالیا اشاره کرد. شما می توانید پس از سفارش محصول خود به نمایندگی تهران، آن را در اقصی نقاط ایران از جمله استان ها و شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، گلستان، گرگان، مازندران، ساری، رشت، گیلان، خراسان، خوزستان، اهواز، آبادان، کرمان، یزد، همدان، کرج، قم، کرمانشاه، ارومیه، اردبیل، بندرعباس، اراک، زنجان، قزوین، ارومیه، لرستان، خرم آباد، کردستان، سنندج، زاهدان، بوشهر، بیرجند و یاسوج تحویل بگیرید.
پمپ لجن کش ساختاری همانند پمپ کف کش دارد و در هر دو آنها از نیروی گریز از مرکز برای انتقال سیال استفاده میشود. تفاوتی که در پمپ های لجن کش وجود دارد این است که سیستم آنها برای سیالات با گرانروی بالا ایدهآل است و این انتقال لجن را برای ما راحت تر می کند. قطعات و تجهیزات به کار رفته در این پمپ ها به شکلی است که استفاده بلندمدت از آنها مشکل خاصی ندارد و از طرف دیگر در برابر شرایط خورنده و مواد شیمیایی مقاومت بسیار بالایی دارند. برای تخلیه چاه معمولا از پمپ کف کش نیز استفاده می شود.
قطعات و اجزاء پمپ لجن کش
زمانی که به قطعات پمپ لجن کش نگاه می کنید، متوجه می شوید که سازوکار آنها نسبتاً ساده بوده و از یک روش معمولی برای انتقال آب یا تجمع استفاده میکنند. نکتهای که در اینجا وجود دارد این است که این قسمت ها به شکل پیوسته در کنار هم قرار میگیرند تا یک وظیفه خاص را انجام دهند. بنابر این اجزاء پمپ لجن کش شامل موارد زیر می شود:
- موتور الکتریکی به عنوان محرک اصلی پمپ که باعث چرخش شفت می شود؛
- بدنه پمپ لجن کش که معمولاً از جنس چدن، استنلس استیل یا سایر مواد پلیمری است؛
- درپوش ساخته شده از جنس چدن داکتیل؛
- پروانه از جنس آلیاژ آلومینیوم؛
- شفت و پیچ ها از جنس فولاد ضد زنگ ۳۰۳
در مورد سایر قسمت ها مانند لوله ها لازم است که شما انتخاب خود را بر مبنای کارایی موتور و همچنین حجم لجن یا آب انتقال داده شده صورت دهید. اگر نیاز به تعمیر پمپ آب لجنکش در تهران دارید با ما تماس بگیرید.
نحوه عملکرد پمپ لجن کش
شروع عملکرد پمپ لجن کش از اتصال موتور الکتریکی به جریان الکتریسیته آغاز میشود. با وارد شدن جریان، موتور الکتریکی باعث چرخش شفت شده که این چرخش به پروانه پمپ انتقال داده میشود. پروانه پمپ و حرکت شفت باعث ایجاد نیروی مکندگی و خلا در داخل پمپ می شود که این خلا با لجن یا هر سیال دیگری جایگزین میشود. با ادامه این فعالیت و کشش سیال به داخل پمپ، به مرور زمان خاصیت مویینگی در داخل لوله ها به وجود می آید و در نتیجه سیال مورد نظر به نقطه دلخواه انتقال داده میشود.
نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که پمپ نباید با جریانهای الکتریسیته ضعیف کار کند یا نباید آب موجود در محیط از یک سطح مشخص پایینتر بیاید. هر دو مورد می تواند به سلامت پمپ و عملکرد طبیعی آن لطمه بزند.
کاربردهای پمپ لجن کش
کاربردهای پمپ لجن کش به دلیل عملکرد فوق العاده آنها در انتقال لجن و سایر سیال های با وزن مولکولی بالا، بسیار وسیع هست و شما می توانید به شکل های مختلف از آنها استفاده کنید. انتقال لجن در تصفیه خانه ها و انتقال لجن در پالایشگاه ها اصلی ترین و مهمترین کاربرد این پمپ ها هستند. معمولاً هم لجن تصفیه خانه و هم زدن پالایشگاه وزن بالایی دارد و چسبندگی آنها هم زیاد است. بنابر این توانایی موتور پمپ در انتقال آنها تاثیر چشمگیری دارد و این یک ویژگی بارز در پمپ های لجن کش است.
علیرغم این ویژگیها، نباید کاربرد پمپ لجن کش در حوزه انتقال آب برای باغ و کشاورزی، انتقال لجن به هنگام لایروبی رودخانه ها یا چاه ها و قنات ها، انتقال لجن در استخرهای بزرگ، انتقال آب در پروژه های صنعتی و مسکونی و هرگونه پروژه انتقال لجن صنعتی و غیرصنعتی چشمپوشی کنیم.
خرید پمپ لجن کش
خرید پمپ مخصوصا خرید پمپ لجن کش ممکن است برای شما کمی سخت و یک موضوع تخصصی باشد. عملکرد پمپ تا حدود زیادی تحت تاثیر بازدهی و عملکرد موتور آن قرار دارد. بنابراین به عنوان اولین نکته در خرید این پمپ ها، باید ببینید که شما قرار است چه حجمی از لجن را انتقال دهید و چه توانی از موتور می تواند پاسخگوی نیاز شما باشد. موتور ضعیف برای حجم لجن بالا نیاز به زمان کار بیشتری دارد که هم مصرف جریان الکتریسیته را بالا می برد و هم موتور را در معرض خرابی قرار می دهد.
موضوع دوم اینکه، لجن ها معمولاً حاوی مواد مختلفی هستند که ممکن است این مواد بسیار خورنده و برای بدنه پمپ مضر باشند. اینجاست که بحث مقاومت بدنه پمپ در برابر مواد خورنده اهمیت ویژه ای دارد و به همین دلیل در ساخت بدنه آنها از فولاد ضد زنگ و چدن استفاده می شود. شما می توانید با توجه به نوع لجن و شرایط آن مشخص کنید که چه مواد و قطعاتی در ساخت پمپ لجن کش به کار رفته باشد و کیفیت ساخت آن ها به چه صورت باشد.
معمولاً قیمت پمپ لجن کش هم به قطعات به کار رفته در ساخت آنها و همچنین توان موتور الکتریکی بستگی دارد. طبیعتا هرچه توان موتور بالاتر باشد، بازدهی و کارایی آن بیشتر بوده و این باعث میشود که قیمت پمپ بالاتر برود. پس در این مورد باید با فروشنده یا کارشناس فرآیند خود صحبت کنید و بهترین گزینه را از لحاظ کارایی و قیمت انتخاب کنید
نحوه انتخاب پمپ آب مناسب
همانطور که می دانیم انتخاب پمپ آب نامناسب و بزرگتر از حد نیاز می تواند علاوه بر بهای انرژی، هزینه های نگهداری را نیز افزایش دهند. بسیاری از پمپ ها ممکن است به خوبی پاسخگوی نیاز سیستم ها و فرآیندهای تاسیسات باشند، ولی لزوما بهینه ترین پمپ برای کار مورد نظر نباشند. فشارهای مداوم جهت کاهش هزینه های نگهداری، گردش کار تاسیسات و زمان توقف دستگاه ها ایجاب می کند که مفیدترین و مطمئن ترین راه ممکن را انتخاب کنیم. مطالعات اخیر نشان داده اند که سیستم های پمپاژ حدودا 20% از انرژی الکتریکی جهان را مصرف می کنند و در برخی از تاسیسات ، انرژی الکتریکی که سیستم های پمپاژ مصرف می کنند، حدودا برابر با 25% تا 50% کل انرژی الکتریسیته مصرفی آن تاسیسات است. بدین ترتیب، انتخاب صحیح و مناسب طرح ها و اندازه های پمپ ها و نظارت بر سلامت آنها می تواند ضمانت کار آنها را افزایش داده و با به کارگیری مواد مناسب هزینه های انرژی را کاهش دهد.
فاکتورهای مناسب برای انتخاب صحیح پمپ آب پیش از آنکه شما بخواهید پمپ آب متناسب با الزامات خود انتخاب کنید، باید موارد ذیل را در نظر بگیرید:
مرحله 1 :
موارد متعددی وجود دارند که در انتخاب و خریداری پمپ آب مناسب باید در نظر گرفته شوند. اولین فاکتور مهم، تعیین میزان گردش و جریان مورد نیاز است. شاید شما به حداقل میزان جریان آب نیازمند باشید. برای مثال، اگر شما مخزنی با گنجایش 2000 گالن آب دارید ، سپس به پمپی با پمپاژ حداکثر 1000 گالن در ساعت (gph) نیاز دارید. این مرحله برای شروع کار می باشد. هم چنین ، این مورد به تعداد افراد ساکن در منزل نیز بستگی دارد. مثلا، اگر در منزل 3 دوش آب دارید و تنها 2 نفر در آن زندگی می کنند، به گردش و جریان آب کمتری به نسبت 4 نفر در همان خانه نیاز خواهید داشت.
مرحله 2 :
دومین فاکتوری که باید در نظر گرفته شود، محاسبه میزان فشار مورد نیاز می باشد، بدین ترتیب سایز کردن صحیح پمپ می تواند فشار مورد نیاز را تعیین سازد. سه منشاء اصلی میزان فشار ( هد ) شامل موارد ذیل می باشند :
هد استاتیک : فاصله عمودی یا قائم است ، که شما آب را از سطح مخزن افزایش می دهید.
هد اصطکاک ( سایشی ) : پایداری و مقاومت لوله و اتصالات مناسب در گردش آب می باشد.
هد فشار : فشار مازاد برای برخی از فیلتر ها، کانال ها و یا سایر تجهیزات می باشد. اکثرا ما استفاده از لوله های انعطاف پذیر PVC را پیشنهاد می کنیم، که در این صورت دیگر نیازی به زانویی نیست و موجب نسبت جریان های بالاتری با کاهش افت بار در لوله ها می گردد. با این حال، ممکن است از هزینه بالاتری برخوردار باشد، اما نصب آسان تری خواهد داشت. استفاده از لوله بزرگتر از حد نیاز مشکلی به وجود نمی آورد، اما لوله کوتاه تر ممکن است موجب قطع جریان گردد. فشار نرمال آب خانگی معمولا بین 40-70psi می باشد. هم چنین، برای اطلاع از فشار مورد نیاز باید به موارد ذیل نیز توجه نمود : ارتفاع بین پمپ و بالاترین میزان مصرف وجود یا عدم وجود شیر فلکه آب در زیر پمپ فاصله پمپاژ آب از پمپ تا مقصد سایز، نوع و طول لوله به کار گرفته شده از پمپ تا مقصد نهایی نوع منبع انرژی نوع منشاء آب به طور کلی، میزان هد، مکش و نسبت جریان به سیستم لوله کشی و ویژگی های پمپ بستگی دارند. سیستم لوله کشی و نوع پمپ، نسبت جریان و فشار را تعیین می کنند. پمپ به تنهایی نمی تواند این پارامترها را کنترل کند. بدین ترتیب، شما باید سیستم لوله کشی را با پمپ مورد نظر خود مطابقت دهید، تا نسبت جریان کافی را بدست آورید.
مرحله 3 :
محاسبه هزینه های کارکرد : تجزیه و تحلیل هزینه پمپاژ به هزینه اولیه، هزینه ثابت سالیانه و هزینه کارکرد بستگی دارد. تمامی این سه هزینه به یکدیگر وابسته هستند. نوع پمپ به کار رفته، سایر لوله ها، سایز پمپ ها و نوع آب مصرفی نه تنها بر هزینه های اولیه، بلکه بر هزینه های ثابت و کارکرد نیز تاثیر می گذارند. برای مثال، سیستم های لوله کشی با لوله های طویل موجب هزینه های بیشتری می شوند، اما موجب می شوند تا پمپ هایی با توان کمتر به کار روند که موجب کاهش هزینه می شوند. برای استفاده از یک پمپ بهینه با راندمان بالا، تجزیه و تحلیل تمامی الزامات در سیستم پمپاژ باید صورت بگیرد. هم چنین به فاکتورهای ذیل نیز باید توجه کرد : هد مکش مثبت شبکه (NPSH) انعطاف پذیری فرسایش و اصطکاک محافظت و نگهداری مقدار آب پمپاژ شده هد منبع قدرت فاکتورهای اقتصادی NPSH مقدار انرژی آب در لوله ورودی پمپ است. NPSH مورد نیاز، مشخصه ای از پمپ است و به طرح پمپ، سایز و شرایط کارکرد بستگی دارد.
چگونگی نصب پمپ آب
در نصب پمپ ها همواره باید سعی نمود که پمپ را پائین تر از سطح منبع مکش قرار داده تا فشار مکش مثبت ایجاد گردد و در صورتیکه این امر در بعضی از شبکه های آبرسانی مقدور نباشد، تا آنجایی که وضع ایستگاه های پمپاژ اجازه می دهد باید سعی نمود پمپ نزدیک سطح مایع منبع مکش قرار گیرد تا اختلالات کمتری در عملکرد پمپ ایجاد گردد. مسیر لوله کشی باید مستقیم باشد و از ایجاد خم ها و زانوها و لوازم لوله کشی غیر ضروری اجتناب نمود. بین زانویی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول حداقل 5 برابر قطر مکش فاصله ایجاد نمود. در غیر این صورت فشار مکش نامتعادلی ایجاد می شود و یک طرف چشمی پروانه و محفظه مکش پر تر ازطرف دیگر می شود و تلفات هیدرولیکی پمپ زیاد و راندمان پمپ کم خواهد شد. قطر لوله مکش باید یک نمره بیشتر از قطر مجرای رانش بوده و عمق مکش بین 4/5 تا 6 متر باشد. لوله مکش باید کاملا آب بندی شود و از حبس هوا در لوله مکش اجتناب کرد.
در قسمت اعظم لوله ورودی پمپ، فشار هوا کمتر از فشار جو بوده و برای مطمئن شدن از آب بندی لوله ورودی بعد از کارگذاری، یک شعله به قسمت های اصلی نزدیک می کنند و در صورتی که درزی وجود داشته باشد، شعله به طرف لوله کشیده می شود. جهت نصب پمپ ها اصولا یک شاسی محکم برای موتور و پمپ در نظر گرفته و از ایجاد نامیزانی که موجب فرسوده شدن بوش های اتصال و یاتاقان ها و احتمالا شکسته شدن محور پمپ می گردد جلوگیری می شود. همواره باید سعی نمود محور پمپ ها با موتور محرک آن در کارخانه میزان شود که این میزان نباید در اتصال و نصب پمپ بهم بخورد. معمولا صفحه ای به ضخامت 2.5 تا 4 سانتی متر بین صفحه زبری پمپ و سطح بالائی فوندانسیون در نظر گرفته می شود که با ملات سیمان پوشیده شده است تا ناصافی های بالائی فوندانسیون اصلاح شود و حرکت جانبی صفحه زبری پمپ کم شود. در مسیر رانش پمپ، یک شیر دروازه ای و یک سوپاپ کنترل قرار می دهند و کار این سوپاپ حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارد بر پمپ است. سوپاپ انتهای لوله مکش باید حداقل 1.5 متر از سطح مایع مکش پایین تر بوده و پمپ نیز باید به سطح منبع مکش نزدیک باشد. در آخر، پمپ و موتور را باید روی فوندانسیون محکمی نگه داشت تا تنظیم آن خراب نشود، در غیر این صورت بوش های اتصال محور پمپ و یاتاقان های موتور خراب و موجب شکستگی محور می گردد.
آب بندی صحیح پمپ
جنس طناب آب بندی باید طوری انتخاب شود که حداقل اصطکاک بین شفت و طناب صورت گیرد ( این روند با انتخاب روانساز مناسب نیز امکان پذیر می باشد ). مقدار کمی از سیال بین شفت و طناب قرار گیرد که موجب روانکاری می شود. در این نوع آب بندی مقدار کمی نشتی الزامی است، ولی درجه حرارت محفظه آب بند باید ثابت باشد و بالاتر از حد مورد نظر نرود. میزان سایش طناب آب بند به شفت رابطه مستقیمی با سرعت چرخش و قطر شفت دارد. در یک سرعت چرخشی ثابت، هر چه قدر میزان قطر شفت بیشتر باشد ،میزان سایش نیز بیشتر خواهد بود. در موقعی که سیال وارد شده در پمپ حاوی ذرات معلق جامد باشد، امکان نفوذ ذرات موجود در نشتی بین شفت و طناب آب بندی بسیار زیاد می شود که موجب از بین رفتن شفت و طناب می گردد. برای جلوگیری از این مشکل باید از یک سیستم آب بندی اضافی در محفظه انتهای گلند استفاده شود. بدین ترتیب که ابتدا باید یک یا چند طناب آب بندی در محفظه گلند قرار داده، سپس یک رینگ تو خالی در پشت آنها قرار می گیرد و حلقه های بعدی طناب بعد از این رینگ قرار می گیرند. در محل قرار گرفتن رینگ، سوراخی در محفظه گلند در نظر می گیرند که سیال تمیز را بین حلقه های طناب می راند. فشار این سیال یک تا دو مرتبه بیشتر از فشار دهش پمپ است. در این حالت، هم نشتی به سمت داخل محفظه پمپ و هم از انتهای گلند به طرف بیرون جریان دارد و باعث جلوگیری از رانش ذرات معلق بین طناب آب بندی و شفت می شود.
در این مقاله با پمپ کف کش بیشتر آشنا شوید
پمپ کف کش که به پمپ ای پی اس(EPS )هم معروف است، درواقع پمپ ویژۀ لجن کشی است. پمپ کف کش آب های آلوده شده به مواد و آلاینده های مختلف را از آب جدا می کند. تأسیسات پمپ کف کش پس از نصب و راه اندازی عبارت است از تصفیۀ پساب، تأسیسات تصفیۀ آب، تأسیسات تصفیۀ بسته بندی، پمپاژ مواد شیمیایی
نحوۀ کار پمپ کف کش به چه صورت است؟
پمپ کف کش یا همان پمپ ای پی اس گروهی از پمپ های شناور است که به جای کشیدن آب آن را مورد فشار قرار می دهد و عمل پمپاژ آب از این طریق انجام می شود. پمپ کف کش کاملاً در درون آب و سایر مایعات قابل پمپاژ است. پمپ ای پی اس کاربردهای مختلفی اعم از تجاری و صنعتی و … دارد.
پمپ کف کش یا پمپ ای پی اس چه انواع و طراحی های مختلفی دارد؟
پمپ کف کش می تواند نوع یک مرحله ای یا چند مرحله ای داشته باشد. هر مرحله از پمپ ای پی اس شامل یک موتور است که برای جلوگیری از نشت، کاملاً عایق بندی و مهر و موم شده است.علت این عایق بندی این است که اگر هرگونه مایعی به درون پمپ وارد شود، به آن آسیب می رساند و هزینه های تعمیر بالایی خواهد داشت.به این موتور کابلی متصل می شود که فعالیت موتور را کنترل می کند. پمپ کف کش میتواند به انواع مختلف لوله ها، شلنگ های انعطاف پذیر و کابل ها برای انجام کار خود متصل شود و فعالیت کند.
- پمپ ای پی اس معمولاً از انواع مختلف فلزات مانند کروم یا فولاد های ضد زنگ و پلیمرها ساخته می شود. بعضی از انواع پمپ کف کش روکش های دو جداره دارند. پمپ هایی با این روکش ها معمولاً مخصوص کارهای سنگین تر طراحی و تولید شده اند .
- 2- .طول کابل برق پمپ معمولاً 50فوت است. طول این کابل اگر قرار باشد در جاهایی که عمق بیشتری دارند، مانند چاه های نفت، استفاده شود، افزایش خواهد یافت.
- بر روی بسیاری از روکش ها یک سوپاپ نیز نصب می شود که می تواند به صورت خودکار و وقتی که پمپ زیر آب است، آن را فعال کند.
- 4- .پمپ کف کش ظرفیت ها و قدرت های مختلفی دارد که افزایش یا کاهش آن بر میزان سرعت و انرژی پمپ اثر خواهد گذاشت.
- 5- .موتور این پمپ برای عملکرد در دما (تاحدود 300درجۀ فارنهایت) و فشار بالا طراحی شده است. اگر قرار باشد از این پمپ در جاهای خاصی که بیش از این مقدار فشار و دما وجود دارد استفاده شود، هزینه های استفاده از آن افزایش خواهد یافت؛ زیرا لازم است که برای پمپ ای پی اس در این شرایط کابل های مناسب تر و مخصوص طراحی و تهیه شود.
در هنگام نصب و استفاده از پمپ کف
کش به چه نکاتی باید توجه کرد؟
پمپ کف کش یا همان پمپ ای پی اس حساسیت ها و ویژگی های خاصی دارد که کاربر باید در هنگام نصب و راه اندازی، و همچنین در هنگام استفاده از دستگاه به آن ها توجه کند. این نکات عبارتند از:
- مهم ترین نکته ای که کاربر پیش از راه اندازی پمپ ای پی اس باید به آن توجه کند این است که مخزن مشخص شده را کاملاً از آب پر کند.
- دینام پمپ را سیالی که به درون پمپ کف کش پمپاژ میشود خنک و سردسازی می کند
- این پمپ ها با میزان مشخصی از ولتاژ ورودی برق کار میکنند. بنابراین هنگام نصب و راه اندازی از وجود میزان کافی ولتاژ برق اطمینان حاصل نمایید .